Inloggen

18 april ’17 Lente

Nieuwe maand, nieuw thema, nieuw leven. 
Tijdens de lessen wereldoriëntatie zijn we begonnen aan het thema 'Fris groen'. We zijn een nieuw seizoen ingestapt, waarbij nieuw leven centraal staat. Vandaag maakten de leerlingen een brainstorm rond 'Lente'. 

In de lente is alles mooi groen en staan de bloemetjes bijna allemaal in volle bloei. De leerlingen dachten er ook aan dat de lente ook voor de dieren van groot belang is, want de dieren planten zich tijdens deze periode voor. 

We zijn erachter gekomen dat niet alle dieren hetzelfde zijn. Sommige dieren komen uit een ei en andere niet. Er zijn dieren met een zachte vacht of veren. Dieren die in de lucht leven, in het water, of op het land… 
 

 

Om af te sluiten maakten we een poster over de kenmerken van dieren die wij mooi of leuk vinden. 
De leerlingen moester hiervoor zelf enkele prenten mee naar school nemen. De kenmerken die erbij hoorden bedachten ze zelf.