22 maart ’19 – Jeugdboekenmaand

De maand maart is het jeugdboekenmaand. Een hele maand waarin boeken voor de jeugd centraal staan en dit in het thema "vriendschap". De juf ging in de bib op zoek naar deze boeken en bracht ze mee naar de klas. Bij verschillende boeken pasten de leerlingen een werkvorm toe. 

– Eén kind kreeg een tekening uit een boek, terwijl de schoudermakker dezelfde tekening in puzzelvorm kreeg. Het kind met de volledige tekening moest dus heel goed beschrijven wat er op de prent staat zodat de ander de puzzel kan maken. 

– De lln. krijgen per twee een zin uit een boek. In de klas hangen overal prenten uit het boek op. Wie vindt de prent die bij zijn zin past? 

– De lln. luisteren naar een verhaal. De juf heeft vier karaktereigenschappen op een kaartje geschreven. Welke drie eigenschappen passen bij het personage? Welke eigenschap past niet? 

– De lln. krijgen de prenten van het verhaal door mekaar. Zonder het verhaal te kennen, proberen ze de prenten in een juiste volgorde te leggen. Daarna vertellen ze aan andere kinderen hun gemaakt verhaal. En hoe is het echte verhaal dan?