Inloggen

8 februari ’19 – une maison pour Nana

Al enkele weken werken we voor Frans rond het thema 'wonen en verbouwen'. We maakten al eerder kennis met de muis Nana en haar vriendjes Mimi, Poupou en Roekoe. Ook leerden we al enkele woordjes in het Frans zoals une maison, un garage, un mur en nog veel meer.

Nana wilt heel graag een eigen huis hebben. Une maison en carton! We vonden het daarom een schitterend idee om uit schoendozen een groot huis te knutselen. De leerlingen mochten per twee een kaartje uit een doos trekken waarop een bepaalde kamer afgebeeld stond. Deze kamer moesten zij helemaal knutselen voor de muis.

De meubels werden 3D voorgesteld. Zo leek het huis echt tot leven te komen.

De kamers die onder andere geknutseld werden waren:

– de slaapkamer

-de logeerkamer

– de speelkamer

– de badkamer

– de woonkamer

– de keuken

– de garage

– de zolder

– de kelder

– en natuurlijk kreeg Nana ook een hele mooie tuin!

Alle dozen werden aan elkaar gekleed … et voilà! Une maison en carton!

Het huis kan je ondertussen bewonderen in de gang van het eerste leerjaar.

Au revoir!