17-18 februari ’11 – project ruimte

Op donderdag was het weer tijd om een onderzoek te doen voor ons project. We trokken met een steen, een pingpongbal en een tennisbal naar de zandbak. Deze voorwerpen lieten we vanop verschillende hoogten vallen en we bekeken de diepte en de grootte van de inslag. Op deze manier werd de link gelegd naar een meteoriet en een krater.

Ook leerden we over zwaartekracht. Een leuke proef was zeker die met het bekertje en het water. Door het gaatje in de beker liep het water er zo uit maar wanneer de beker viel, liep er geen water uit. En dat allemaal dankzij de zwaartekracht. Door een eenvoudige tekening te maken ontdekten de kinderen ook dat de zwaartekracht alles naar de aarde trekt.

Op vrijdag schilderden we de stenen van Mars en knutselden we in twee groepen. De kinderen kozen voor een ruimteschip of een ruimtewezen. Dit moesten ze naar eigen creativiteit vorm geven. En hieruit is duidelijk gebleken: er zitten toekomstige kunstenaars in het eerste leerjaar!