19 oktober ’17 – Fruitstokjes

Tijdens de lessen van Mundo leren we over de herfst. We verdiepten ons verder in fruit: welk fruit is sappig, welk fruit heeft een pit, welk fruit heeft een steen,….. Vandaag sneden we het fruit in stukjes en maakten we er lekkere fruitstokjes mee. Niet iedereen luste elk soort fruit maar iedereen proefde er wel van!

 

 

18 oktober ’17 – Verteltent

Vandaag kwam meester Guy met zijn verteltent op bezoek in onze school. We luisterden geboeid naar het verhaal 'Heksenvriend' en het was weer héél fijn!

13 oktober ’17 – Spelletjes spelen!

Vandaag mochten we spelletjes spelen in de klas. We oefenden de geleerde letters en sleutelwoorden, maar moesten ook rijmwoorden zoeken. Soms was het ook nodig om goed te tellen, want voor sommige spelletjes konden we punten verdienen of moesten we er afgeven. We vertelden het verhaal van Uk aan elkaar en speelden zelfs een letterbingo!


13 oktober ’17 – Joepie, we mogen weer zingen en vieren!

Vandaag zongen we voor Nio. Hij werd 6 jaar! 
Proficiat! laugh

13 oktober ’17 – Hoekenwerk taal

Vandaag speelden we verschillende spelletjes van Hup. We gebruikten de geleerde en letters en maakten zelfs nieuwe woorden. Een leuke inoefening dus!

12 oktober ’17 – Herfstwandeling

Naar aanleiding van de week van het bos trokken we erop uit naar het bos dichtbij De Lieteberg. Daar gingen we op zoek naar de typische kenmerken van de herfst. We vonden er paddenstoelen, spinnen, eikels, dennenappels, naalden van naaldbomen en natuurlijk mooi gekleurde blaadjes.

Op vrijdag gingen we ook een kijkje nemen in het parkje naast de school. Daar zagen we deze mooie vliegenzwammen!

6 oktober ’17 – Feest!

Vandaag was Lucas jarig! Hij mocht zes kaarsjes op de taart uitblazen! Van harte gefeliciteerd!

5 oktober ’17 – Maquette en plattegrond

Ook in 1A maakten we een maquette van onze klas. We deden dit met lege en de grote houten blokken. Elk blokje werd nadien overtrokken met een potlood zodat er een plattegrond van de klas ontstond. Hierop deden we dan oriëntatieopdrachten. 

 

28 september ’17 – De maquette van onze klas

We leerden tijdens de lessen van Mundo over de inrichting van de klas, de richting waarin we kunnen wandelen, begrippen zoals: boven, onder, naast, … Daarbij keken we ook rond in de klas en verkenden zo de klas op een andere manier. Daarvoor gingen we op het verdiep, zo konden we de klas langs bovenaf zien. Aan de hand van deze 'luchtfoto' gingen we aan de slag, we maakten samen een maquette van de klas. Als afsluiter mocht iedereen zijn eigen bank in de klas plaatsen. Dit lukte ons al behoorlijk goed!

 

26 september ’17 – De klasfoto in ons werkboek van Mundo

Vandaag stelden we een leuke klasfoto samen met behulp van de begrippen: boven, onder, naast, op, … 
Wij vinden hem alvast goed gelukt!