Inloggen

16 november ’18 – Les fruits!

Hallo allemaal!

Deze week leerden we samen met FlonFlon over het thema fruit in het Frans. We kennen al verschillende fruitsoorten in het Frans zoals: une pomme, une banane, un orange, une poire en un citron.

Om toch in het thema van fruit te blijven, maakten we tijdens de knutselles fruit uit koffiefilters! 

We moesten veel taakjes doen om lekker en speciaal fruit te creëren.

Eerst kleurden we de koffiefilter mooi in met verschillende stiften. Hierbij gebruikten we vooral de herfstkleurtjes. Daarna gingen we aan de slag met de spray. Deze was gevuld met water. De koffiefilter besproeiden we en de kleuren verdeelden zich over heel het oppervlakte. Het gaf een magich effect!

Daarna lieten we de koffiefilter drogen. Van de juf mochten we  ondertussen een sjabloon van fruit kiezen. De randen van het stukje fruit kleurden we mooi in en het middelste stukje prikten we uit met een naald zodat enkel de gekleurde rand overbleef. De rand plakten we dan op de koffiefilter.

Als laatste leerden we ons stukje fruit in het Frans benoemen.

Et voilà! Voici les fruits!

21 oktober ’18 – Veldloop

Deze sportievelingen namen op zondag deel aan de scholenveldloop. Een dikke proficiat voor onze deelnemers! 

19 oktober ’18 – Scholenwandeling

 

Vandaag trokken we met de eerste graad naar het bos. We genoten van de frisse buitenlucht en de schatten van de herfst. Onderweg deden we leuke opdrachten en 's middags genoten we van een heerlijke tas soep. Het was plezant!

ndel

 

19 oktober ’18 – halloweenslinger

De laatste dag voor de vakantie ontwierpen de leerlingen van 1A een zelfgemaakte halloweenslinger.

Ze tekenden enge wezens of akelige voorwerpen die met Halloween te maken hebben (bv. spoken, geesten, vampieren, pompoenen, bezems en nog veel meer).

De slingers kan je bewonderen op de foto's.

17 oktober ’19 – Boekendans

Vandaag gingen we voor de tweede keer naar de bib. Elk kind koos opnieuw een weetboek en een leesboek. In de klas deden we de boekendans: rondwandelen en als de muziek stopt, eens neuzen in de boeken die voor je liggen. Op deze manier maken de kinderen kennis met de boeken die in de klas zijn en zien ze al welk boek ze zeker wel of zeker niet beter willen bekijken. 

 

 

16 oktober – Bezoek van de opa van Milly

Vandaag bracht de opa van Milly ons een bezoek met de blindegeleidehond die bij hem in opleiding is. Hij legde ons uit wat zijn taak is en wat de hond allemaal moet doen om blinden of slechtzienden te kunnen helpen. Het was een héél leuk bezoek!

12 oktober ’18 – experimenteren met paint

De leerlingen kregen de kans om per twee te experimenteren op paint. Ze ontdekten de kwasten, potloden en de vele figuurtjes waar ze mee konden tekenen.

Natuurlijk moesten we om de beurt werken want in de klas zijn er maar 5 computers. 

Wie op zijn beurt moest wachten, maakte alvast een mooie herfsttekening!

11 oktober ’18 – Thema HERFST

Vandaag begonnen we aan ons nieuw thema van oriëntatie op de wereld: HERFST. We gingen weer aan de slag met een coöperatieve werkvorm. Eerst tekenden we elk wat we al weten over de herfst. Daarna wandelden we in de klas. Wanneer we iemand tegen kwamen, vertelden we elk wat we getekend hadden. We bedankten elkaar met een handdruk en gingen verder op pad. We probeerden zoveel mogelijk tekeningen te zien van andere klasgenoten. Goed luisteren en zelf goed vertellen was de boodschap!

11 oktober ’18 – Lichtgevende blaadjes in de herfst

Hallo allemaal !

In de herfst wordt het alsmaar donkerder. De leerlingen van 1A zorgden daarom voor extra licht tijdens de herfst! Ze maakten namelijk lichtgevende blaadjes.

Ze gingen creatief aan de slag met zwart papier, echte herfstblaadjes en verschillende gekleurde krijtjes.

De blaadjes werden overgetekend en de randen werden gekleurd met krijt. Het lichtgevend effect creëerden ze door over de randen te vegen met hun magische vinger.

Zie hier de resultaten.

 

10 oktober ’18 – Godsdienst

Vandaag staken we een kaarsje aan voor de mensen die gestorven zijn. We hingen ook foto's op van onze overledenen in het bijzonder hoekje en de juf vertelde het verhaal "Een opa om nooit te vergeten".