28 september ’20 – Uitspraak letters

Via deze onderstaande link kunnen jullie een filmpje bekijken met de uitspraak van de letters zoals we deze in het eerste leerjaar lezen

in fuctie van het aanvankelijk leesproces. 

http://youtu.be/mWfLWQHi4t8

25 september ’20 – Spelen op de talenteneilanden

 

24 september ’20 – De maquette en de plattegrond van onze klas

Tijdens de lessen van MUNDO bouwden we onze klas na met blokken. We kregen een maquette waarna we hiervan een plattegrond maakten. Op die maquette en plattegrond voerden we verschillende opdrachten uit. De juf plaatste zich ergens in de klas en iemand ging op zoek waar dat dan op de maquette/plattegrond was. 

 

22 september ’20 – Klasfoto

Vandaag maakten we een klasfoto die we tijdens de les van MUNDO gaan bestuderen.

We bekijken wie waar staat en hoe we dat kunnen verwoorden: rechts, links, midden, boven, op de eerste rij, naast, tussen, ….

 

22 september ’20 – Vertellen na het weekend

De eerste schooldag van de week nemen we even de tijd om te vertellen over het voorbije weekend. We doen dat met onze schoudermakker. Elk kind vertelt aan zijn buur en daarna worden de rollen omgekeerd. De juf vraagt tenslotte aan enkele kinderen wat de ander hen vertelde. 

21 september ’20 – Herfst!

8 september ’20 – Hiep hiep hoera!

Onze eerste jarige dit schooljaar! Gelukkige verjaardag Xander! 

7 september ’20 – Nieuw picknickbanken

Vandaag aten we onze boterhammen aan de nieuwe picknickbanken. Bij mooi weer kunnen we nu ook naar buiten om te werken. Ideaal! 

4 september 2020 – Spelen!

Na een week hard werken, sloten we deze af door te spelen in de hoeken van de klas. 

3 september 2020 – Spelletjes spelen

Namiddag speelden we spelletjes die juf Ulrike voor ons bedacht had. We zochten toverstafjes en liefst geen bommen, we dansten op muziek en sprongen in fietsbanden, we keken met hoeveel we in een grote zak pasten en zwierden en zwaaiden met de grote parachute.