Inloggen

8 oktober ’18 – Coƶperatief leren

Vandaag oefenden we de getalbeelden in met een coöperatieve werkvorm. We toonden onze schoudermakker een getalbeeld en die moest deze vlot benoemen. Daarna was de andere leerling aan de beurt. Op korte tijd hebben we zo veel oefenkansen. Iedereen deed prima mee zoals je kan zien. 

8 oktober ’18 – Kampioen!

In het weekend werd onze Brent knap eerste in het BMX'en! Super gedaan kerel!

Werelddierendag

4 oktober was het werelddierendag! De kinderen namen een foto mee van hun huisdier en tijdens een kringgesprek werd er veel over hun dieren verteld. Daarna leerden we een heel leuk lied aan met bewegingen.

Dit liedje zongen we dan ook tijdens een klasbezoek aan juf Kirsten van het vierde leerjaar. Zij had namelijk allemaal verschillende dieren in de klas en de kinderen vonden het geweldig om te zien!

Benieuwd naar het lied? Klik dan op deze link

4 oktober ’18 – Taalspelletjes

We leerden al verschillende woordjes en letters tot nu toe. Om deze nog eens goed in te oefenen speelden we taalspelletjes. Per twee of drie kregen we verschillende opdrachten. Kijk maar!

4 oktober ’18 – Hiep hiep hoera!

We hebben er wat op moeten wachten, maar vandaag konden we een jarige vieren in het eerste leerjaar! Anouk werd 6 jaar! Dikke proficiat meid!

2 oktober ’18 – Een maquette maken van onze klas

Vandaag maakten we onze klas na met blokken. We bouwden dus een echte maquette! Samen dachten we na over welke blokken we kunnen gebruiken voor welke meubels van de klas. Nadien oriënteerden we ons ook in de klas en op de maquette. 

Kleurpotlodenmix

Hallo iedereen!

De kinderen leerden kleuren op een bijzondere manier. Ze leerden namelijk kleuren met overgangen en door kleurpotloden met elkaar te mengen.

Eerst haalden we inspiratie uit het prentenboek 'Ik wil een poes' van Tony Ross. De prenten zijn namelijk ook op die manier gekleurd. De kinderen vonden het fantastisch dat het gras in het boek niet volledig groen was, maar ook bruin, geel en zelfs paars! Zoveel kleuren werden er gebruikt. We konden onze oren niet geloven surprise.

Iedereen maakte  daarna een eigen gloednieuwe cover voor het boek en ze pasten de verschillende kleurentechnieken toe.

De resultaten zien er geweldig uit! 

Groetjes van juf Laura en 1A

 

 

18 september ’18 – Naar de bib

Vandaag brachten we een bezoek aan de bib in Zutendaal. Hilde legde ons uit hoe het eraan toe gaat in de bib. Daarna mochten we elk een weetboek en een prentenboek ontlenen. Deze namen we mee naar de klas en nu kunnen we volop prenten kijken en letters zoeken die we al kennen! 

17 september ’18 – Zwemmen!

Vandaag gingen we voor de eerste keer met de klas zwemmen. Dat was best spannend maar ook leuk! Kijk maar naar de foto's!

16 september ’18 – Uitspraak letters

Zoals jullie wel gemerkt hebben, spreken de kinderen in het eerste de letters die we leren anders uit dan de meesten onder jullie gewoon zijn. Dit kan soms verwarrend zijn. In onderstaande link heb ik de letters uitgesproken zoals we ze in de klas aanleren. Veel plezier ermee! 

 

https://www.youtube.com/watch?v=mWfLWQHi4t8