Inloggen

5-7 november thema feest/grootouders

Toen we onze klas binnenkwamen stond er een heel groot rood pak.Wat zou daarin zitten.Een grote poster thema feest.We bespraken wat we allemaal op de poster zagen (ballonnen, pakjes ,slingers, taart…)

Daarna leerden we zelf a.h.v een stappenplan pakjes maken.Juf Charloote deed taalspelletjes i.v.m het thema.Daarna vertelden we het verhaal dat bij de poster hoorde van Loes poes die heel nieuwsgierig is en op zoek gaat naar haar pakje.Daarna zochten we op een werkblaadje naar alle verborgen pakjes en benoemden waar ze verstopt lagen (bv onder de tafel ,in de haard) .Hierbij kwamen heelwat begrippen aan bod.

De volgende dag lag er weer een pakje, dit keer met ballonnen.We turnden dan ook met de ballonnen en deden een aantal proefjes met de ballon.We knutselden van onze ballon een vis of beer of olifant.

Met de bee-bot leerden we programmeren.We probeerden hem te verplaatsen naar het juiste rijmwoordje.

Natuurlijk oefenden we ook ons liedje en dansje voor het grootouderfeest.Dat gaat hopelijk een fijne dag worden voor onze oma's en opa's.