Inloggen

thema fruit en groenten in ons klasje

De week van thema fruit lag onze blog even stil, daarmee onze later bericht en fotootjes (terug te vinden in fotoalbum).

 

Deze week werkten we in de klas rond het thema 'mmmmm…… lekker fruit en groenten!!'  De kleuters brachten allemaal een stuk groente en fruit mee naar de klas.  We deden een speelse waarneming rond de verschillende soorten fruit en ontdekten zo dat ieder stuk fruit of groente zijn eigen kleur en vorm hadden. We ontdekten het steeltje, het kroontje en het klokhuis waar de pitjes in wonen. We mochten voelen. Sommige voelden hard aan, sommige mals, en sommige prikten zelf een beetje. we gingen op onderzoek via verschillende materialen hoe we de groenten en fruit het best konden schillen, we mochten ruiken en natuurlijk proefden we er ook van.

Tellen, sorteren, meten kwam ook op een speelse wijze aanbod. Op woensdag brachten we een bezoekje in de tuin met de appelbomen en aan het groenten- en fruitmarktje. Hierna gingen we lekker gezellig buiten (want het was zo een heerlijk weertje) fruitsla maken en smulden hier heerlijk van. 

Meerdere fotootjes vinden jullie terug in ons fotoalbum.