Inloggen

27 september-3 oktober Vormen

Het thema werd aangebracht met 4 vormenmannetjes : de driehoek, vierkant,rechthoek en cirkel (of bolletje, rondje).De kleuters zochten zo waar we deze week over gingen leren.Daarna zocht elke kleuter in de klas een vorm  en legde die bij het juiste mannetje.Zo keken we waar er het meeste minste of evenveel van waren.Daarna schilderden we onze vorm (symbool) en mmaakten er een echt kunstwerkje van door  het rond de rand af te werken met strepen.De reuzen kregen ook een contactwerkje:omcirkel de juist vorm (bv de deur ->rechthoek).We speelden ook een voelspel  waarbij we voelden welke vorm de juf in de voeldoos had gestopt.Het begrip groot en klein kwam hier aan bod;

Ook speelden we een spel met vormendobbelsteen en kleurendobbelsteen.We moesten dan de juiste kleur vorm op een taart leggen;Er werden ook nog enkele vormenwerkblaadjes gemaakt en sommige kabouters overtrokken vormen en versierden deze mooi met stiften;

Nu weten mijn kleuters alles over vormen.