Inloggen

14 mei thema techniek – de aardappel

Toen we maandag ons klasje binnenkwamen lag er een groot koffer en daarbovenop een grote zak aardappelen. Wat moesten we daar nu mee?Konden we die zo opeten??We gingen eens op ontdekking in het koffer.Wat  zat erin?

Een frietmachine, een kroketmachine ,allerlei mesjes en dunschillers, stampers, een ketel, een vuurtje.Wat moesten we daarmee?.We kwamen er vlug achter dat je de aardappelen toch best eerst schilt voor je ze kunt opeten.

Daarna konden we er allerlei bereidingen mee maken.We kookten de aardappeltjes ,stampten ze tot puree en deden ze in het kroketmachine .De volgende dag  draaiden de kleuters de kroketten in bloem , eiwit en paneermeel.Dit was een heel karwei.Daarna bakten  we ze en het fijnst van alles:we aten ze lekker op.We maakten ook frietjes met ons frietmachine en ook deze smulden we lekker op.

We leerden ook een versje van Arie  de aardappel die liever naar zee ging dan in de puree.

Ook maakten we enkele werkblaadjes rond letterherkenning van aardappelstempels en twee delen van doorgesneden aardappeltjes bij elkaar zoeken

Het was leuk , lekker en ook heel leerrijk