Inloggen

1 maart schrijven – spiegels

Na de lus leerden we nu de kikkersprong schrijven.We vertelden eerst het verhaaltje  van het kikkertje uit ik pen.Daarna leerden we de kikkersprong schrijven op het grote bord met stiften, daarna in het groot op het  verfblad en daarna op verschillende kleine blaadjes met potlood.Iedereen deed dit heel keurig.De kabouters leerden ook het boogje van de kikkersprong en prikten een leuk kikkertje.Ze legden ook de kikkersprong met parels.We herhaalden ook de verschiilende liedjes en dansjes van ik pen.

Maandag vertelde de juf het verhaaltje van sneeuwwitje en aan de hand van het verhaaltje moesten de kleuters vinden wat er in het grote pak op de mat zat.Het werd geraden : een grote spiegel.We bespraken wat we zagen in de spiegel en leerden er een liedje over.We tekenden ook onszelf in een spiegel.Daarna gingen we aan de slag met de ontdekdoos die dankzij jullie flink gevuld is.We ontdekten alle eigenschappen van de spiegel en deden proefjes.

We ontdekten ook dat we een halve tekening volledig kunnen maken door er een spiegeltje tegen te plaatsen en we probeerden dit ook te tekenen.Dit was best een moeilijke opdracht.

We vierden ook nog de verjaardag van Timen.

Het was best een leerrijke week.