Inloggen

25 oktober ’19 – Thema heksen

De afgelopen weken werd de kikkerklas omgetoverd tot een heksenklas. De poppenkamer werd een echte heksenhoek, hierin konden we ons verkleden als echte heksen. Met de bezem gingen we naar de heksenwinkel waar we spinnen, pompoenen, kikkers,.. konden kopen om heksensoep te maken. Natuurlijk hebben we ook zelf pompoensoep gemaakt. De groenten snijden, de soep mixen,.. alles deden we zelf! Wat was dat lekkere soep! Ook maakten we een heksenwandeling in het bos waar we verschillende heksenopdrachten deden. Iedereen ging het begin van de vakantie in als echte heks, met onze zelfgemaakte heksenhoed. We hadden betoverende weken! Bekijk zeker de foto's van alle activiteiten door op de onderstaande foto's te klikken.

               

Op donderdag 24 oktober mochten de kleuters genieten van de voorleesavond. Iedereen kwam in pyjama naar school en luisterden naar een mooi verhaal. We sloten de avond af met een Halloweenspelletje. Na zoveel pret was iedereen klaar om thuis in bed te gaan.

                                                        

Geniet van jullie vakantie! 

25 oktober ‘19 – Niene 5 jaar!

Hiep hiep hoera, Niene 5 jaar!

10 – 15 oktober thema – vormen

We begonnen onze week met een brainstormactiviteit:wat weten we over vormen. Daarna haalde de juf 4 vormenmannetjes uit en moesten de kleuters een van deze vormen zoeken in de klas.We telden ze en bekeken waar er meer of minder van waren.

We deden nog meer spelletjes met vormen zoals: welke vorm is verdwenen of welke vorm voelen we in de voeldoos.We deden ook nog een vormenlotto en een driedimensioneel spel met de naam structuro.Hier moesten de kleutersvormen construeren a.h.v een stappenplan.Een hele uitdaging.We maakten ook nog enkele werkbladen en knutselden een mooie mozaïk met alle kleuters

11 oktober ’19 – Thema lichaam

Ons lichaam bestaat uit verschillende lichaamsdelen. Armen, ogen, benen,… deze wist iedereen snel te vinden. We gingen ons lichaam dus veel gedetailleerder bekijken. De wenkbrauwen en wimpers, de kuiten, de hielen,.. zelfs de longen, het hart en de darmen kwamen aan bod. Door verschillende activiteiten leerden we ons lichaam beter kennen. Ons lichaam in elkaar puzzelen, nabouwen, meten en wegen,… zelfs leerden we wat onze rechter- en linkerhand was doormiddel van het zwaailiedje. Thibaud had bij zijn thuis heel erg veel eikels geraapt. Hier knutselden we eikelmannetjes mee. Klik dus zeker op de onderstaande foto's voor meer sfeerbeelden van dit thema.

         

Niet te vergeten data:

– Dinsdag 15 oktober: Schoolfotograaf 

– Woensdag 16 oktober: Pedagogische studiedag: de leerlingen hebben geen school

– Donderdag 24 oktober: Namiddag is er de sponsorloop

– Donderdag 24 oktober : voorleesavond op school.

 

Groetjes

Juf Marijke en juf Ellen

27 september ’19 – Thema vriendschap

De afgelopen week stond alles in het teken van vriendschap. Een week waarin we onze vrienden nog beter leerden kennen en  waarin we nieuwe vrienden hebben gemaakt! Vooral samenwerken stond centraal, elkaar helpen, samen spelen, elkaar vertrouwen,… alles kwam aan bod. Dit was niet altijd even makkelijk maar uiteindelijk leerden we om rekening te houden met iedereen. Om af te sluiten maakten we een vriendenboek voor alle kleuters van de kikkerklas, zo kunnen we altijd terugkijken op deze toffe week.

    

6 september ’19 – Xander 5 jaar

Hiep hiep hoera, Xander 5 jaar!

6 september ’19 – Eerste schooldagen

Enkele sfeerbeelden van de eerste schooldagen! 

  

    

   

       

  

2-4 september Naar school

We zijn het schooljaar goed gestart in de kikkerklas.We zitten met 22 kleuters in onze klas: 8 kabouters (4j) en 14 reuzen (5j).We hebben al allemaal ons symbool gekozen: de kabouters een rondje ,de reuzen een vierkant of een driehoek.We leerden ook allemaal ons symbool tekenen zodat we dit achter op ons werkjes kunnen tekenen zodat de juf weet van welke kleuter het werkje is;

We leerden een liedje over het weer en een versje over de school.Dit tekenden we zodat de kleuters het versje konden lezen.Ons eerste turnlesje was ook erg leuk.We waterverfden ook al de pluim voor ons jaarthema "geluksvogeltjes" en we verfden ook al een bordje voor onze verjaardagskalender.

We mogen ook al een doosje droge en natte doekjes mee naar school nemen.

groetjes