1 maart schrijven – spiegels

Na de lus leerden we nu de kikkersprong schrijven.We vertelden eerst het verhaaltje  van het kikkertje uit ik pen.Daarna leerden we de kikkersprong schrijven op het grote bord met stiften, daarna in het groot op het  verfblad en daarna op verschillende kleine blaadjes met potlood.Iedereen deed dit heel keurig.De kabouters leerden ook het boogje van de kikkersprong en prikten een leuk kikkertje.Ze legden ook de kikkersprong met parels.We herhaalden ook de verschiilende liedjes en dansjes van ik pen.

Maandag vertelde de juf het verhaaltje van sneeuwwitje en aan de hand van het verhaaltje moesten de kleuters vinden wat er in het grote pak op de mat zat.Het werd geraden : een grote spiegel.We bespraken wat we zagen in de spiegel en leerden er een liedje over.We tekenden ook onszelf in een spiegel.Daarna gingen we aan de slag met de ontdekdoos die dankzij jullie flink gevuld is.We ontdekten alle eigenschappen van de spiegel en deden proefjes.

We ontdekten ook dat we een halve tekening volledig kunnen maken door er een spiegeltje tegen te plaatsen en we probeerden dit ook te tekenen.Dit was best een moeilijke opdracht.

We vierden ook nog de verjaardag van Timen.

Het was best een leerrijke week.

thema ziek zijn

In ons fotoaflbum kunnen jullie nog genieten van meerdere foto's

Selina en Iliano werden 6 jaar. Proficiat !!!

15 januari rollebolle

Maandag 15 januari gingen we fijn rollebolle in het sportcentrum van Genk.Geniet van enkele foto's.

Dylano werd 5 jaar. Proficiat!

    PROFICIAT DYLANO

project boeken

verdere foto's van het project boeken vinden jullie terug in het fotoalbum.

16 – 22 november Boeken

Donderdag had de boekenpiet die elke dag een rijmpje en boeken brengt 4 boekjes gebracht van het sprookje Roodkapje.Ook de attributen om het sprookje te dramatiseren had hij meegebracht.We gaan hier dus 2 dagen over leren.

We vertelden de verschillende verhaaltjes,dramatiseerden dit.De kleuters vonden dit heel leuk.We leerden ook het liedje van "Roodkapje waar ga je heen" en maakten enkele werkblaadjes.

Maandag stond er een bezoekje aan de bib op het programma.Hilde van de bib toonde ons de hele bib en vertelde waar alle boeken te vinden zijn.Daarna speelden we een spel waarbij de kleuters puzzelstukjes moesten zoeken die ze daarna moesten  in elkaar steken.In de school maakten we een groot boek De reuzen knipten letters uit de krant, de kabouters stempelden letters.

Dinsdag was de bijbel aan de beurt.We vertelden het verhaal van Zacheus uit de kinderbijbel.Daarna deden we nog enkele werkblaadjes: raamfiguren en begrippen .

Woensdag vertelden we het verhaal van het cijferwinkeltje en speelden een cijfermemory.

26-27 oktober thema Heksen

We starten ons thema met het waarnemen van heksenpoppen die lachen als we op een knopje duwen.De kleuters vonden dit supergrappig en we lieten de heksjes gedurende de dag regelmatig lachen.We bespraken hoe een heks eruitziet en vertelden daarna het verhaal van Platvoetje;het lieve kleine heksje dat uitgelachen werd door de andere heksen omwille van haar grote voeten.Daarna versierden we zelf de schoen van Platvoetje met stiften,allerlei kleeffiguurtjes en glitter.Op het einde van de dag luisterden we nogmaals naar het verhaaltje op de ipad.

Vrijdag maakten we zelf onze heksepompoensoep.Het was heel lekker en we aten de hele ketel leeg.We vertelden het verhaaltje van nieuwsgierig Lotje en deden een heksendans.Namiddag brachten we ook nog een bezoekje aan het kerkhof.

Na de vakantie gaan we onze spelletjeskast eens verkennen en 3 dagen opvoedende spelen en gezelschappsspelen doen.

Een fijne vakantie voor iedereen

thema fruit

We leerden alles over de verschillende soorten groenten en fruit. hiervoor gebruikten wij al onze zintuigen. Voelen aan de hardheid van de schil, zacht, hard, stekelig,…. . Ruiken, proeven, zien….

O

We oefende rekenactiviteitjes uit, evenveel, meer, minder, groot, kleiner, groepjes van … meken…..

We gingen samen naar de fruitwinkel en maakten een heerlijke smoothie, mmmmmmm wat hebben we hiervan gesmuld. 

het was een gezonde en lekkere week. 

Meerder foto's vinden jullie terug in ons fotoalbum. 

28 september-4 oktober Thema vormen

We leerden deze week ,over de 4 vormen:driehoekje, rondje of cirkeltje, vierkant en rechthoek.Het thema werd voorgesteld door de vier vriendjes: het rechthoekmannetje dat zijn vriendjes het cirkelmannetje, driehoekmannetje en vierkantmannetje voorstelde.We bespraken hoe ze eruitzagen en de kleuters gingen in de klas op zoek naar voorwerpen met een vorm.We sorteerden deze en zagen zo waar er de meeste/minste waren.

We speelden een vormenspel met de dobbelsteen.De kleuters gooiden een vorm en zochten deze en legden die in het juist vompje op een vormentaart.De begrippen groot en klein kwamen hier ook aan bod.We speelden ook een voelspel  waarbij de kleuters moesten voelen in een voeldoos welke vorm ze in hun handen hadden.Een ander spel was kijken en 1 vormpje wegnemen.De kleuter die even op de gang was gaan staan moest goed kijken welke vorm was verdwenen.

We maakten ook enkele werkblaadjes waarbij je de vorm moest herkennen.