18 september ’17 – Herfsttafereel

Vanochtend tijdens de rekenles werd het wel even heel stil in de klas. We mochten van de juf stilletjes aan het raam gaan kijken naar een eekhoorntje, volop op zoek naar herfstvruchten om hiermee te kunnen overwinteren. Hopelijk vindt het genoeg voedsel en zien we het eekhoorntje in de winter terug als het op zoek gaat naar zijn verborgen vruchten. 

 

17 september ’17 – Veldloop

Vandaag namen er veel kinderen van Gewaai deel aan de jaarlijkse veldloop. Een dikke proficiat aan al deze sportieve jongens en meisjes. We klappen in onze handen voor Lucas van het tweede lj want hij kwam als derde over de streep en verdiende hiermee een bronzen medaille.

Bravo, Lucas !!!

 

14 september ’17 – Vragen leren stellen

Vandaag leerden we goede ja-nee-vragen stellen. Ieder kind kreeg een kaartje met een naam van een dier op zijn voorhoofd gekleefd. Hoe kom je te weten welk dier je bent ? Door de juiste vragen te stellen natuurlijk. Ben ik een groot dier ? Leef ik in het water ? Heb ik vleugels ? …. Per twee werd er leuk geoefend en gelachen. Bijna iedereen kon raden welk dier hij was. In de klas is er het spel "Ben ik een banaan?" Tijdens de volgende weken kunnen de kinderen het vragen stellen in groepjes van 4 nog goed oefenen.

7 september ’17 – Alexander trakteert

Vandaag trakteerde Alexander voor zijn verjaardag, want hij werd op 31 augustus 6 jaar.

Hiep,

hiep,

hiep,

HOERA !!!

4 september ’17 – Elias trakteert

Vandaag trakteerde Elias voor zijn verjaardag. Hij werd 7 jaar op 29 augustus.

Hiep hiep hiep, HOERA !!!

1 september ’17 – Spel boekenslogan

Vandaag startte het nieuwe schooljaar !

Toen de kinderen vanochtend aan de school arriveerden, mochten ze door een groot boek de speelplaats op stappen, eigenlijk kruipen want de opening in het boek was best klein. Jullie raadden het al, dit schooljaar zal in het teken staan van "BOEKEN". De vraagtekens op het grote boek zouden in de loop van de dag duidelijkheid brengen via een spel. In kleine groepjes mochten de kinderen allerlei spelletjes oplossen. Telkens kregen ze één van de twaalf woorden die samen een slogan vormden : "Haal je boeken van onder het stof, want lezen is keitof !" We gaan samen ons beste beentje voorzetten om er dit schooljaar een gezellige tijd van te maken, met heel veel lees- en voorleesmomenten, zowel thuis als op school.  

 

 

 

 

 

 

  Klik op de foto voor de fotoreportage. 

1 september ’17 – Start nieuwe schooljaar

1 september ‘ 17 – Eerste schooldag

 

 

 

 

Klik op de foto voor fotoreportage.