Inloggen

12 november ’18 – Herfst

Bij ons nieuw thema van oriëntatie op de wereld "Herfst" leerden we over fruit. We hadden het over sappige en droge vruchten, zoete en zure vruchten, vruchten met pitten of met een steen. We mochten proeven van al die heerlijke, gezonde vruchten en gingen daarna zelf aan de slag om fruitstokjes te maken. Hmmm, lekker en gezond !

 

8 november ’18 – Co√∂peratieve werkvormen

Tijdens onze lessen gaan we regelmatig aan de slag met coöperatieve werkvormen. In de lessen oriëntatie op de wereld werkten we o.a. al in groepjes met de "placemat" rond regels op school en klasafspraken. We deden ook al een "mix-tweetal-gesprek" : alle leerlingen krijgen een foto van een voorwerp in de klas. Ze wandelen rond tot de juf "stop/tweetal" roept. Ze zoeken een partner, geven een "high-five", kijken en bespreken wat er op hun foto staat. Ze moeten op zoek gaan naar iemand die een foto heeft die bij die van hen past. Op het einde moeten de leerlingen hun opdracht dan voorstellen aan de klasgroep. Hierdoor leren de kinderen op een fijne en leuke manier beter samenwerken om een bepaald doel te bereiken.

 

24 oktober ’18 – Cas en Lars zijn vandaag onze sterren

21 oktober ’18 – Veldloop

Onder een stralende herfstzon namen veel kinderen deel aan de jaarlijkse veldloop. Iedereen deed goed zijn best om als eerste over de aankomstlijn te lopen. Dat lukte voor Issa uit het 1e lj. Hij verdiende de gouden medaille. Proficiat, Issa ! Ook een proficiat voor al de andere deelnemers, Want meedoen is belangrijker dan winnen !

 

19 oktober ’18 – Herfstwandeling

15 oktober ’18 – Jules en Els zijn vandaag onze sterren

27 september ’18 – Levensloop

Meer sfeerfoto's vind je terug in het fotoalbum van de Parel.                          

21 september ’18 – Vandaag is Andreas onze ster

11 september ’18 – Vandaag is Issa onze ster

10 september ’18 – Vandaag is Jonas onze ster